Cine face SEO ( Optimizare pentru motoarele de cautare ) pt site-ul tau?

04/12/2013
  • seo

SEO este un acronim pentru “ optimizarea pentru  motorul de cautare “. Decizia de a angaja un specialist SEO este o decizie importanta care poate sa imbuntateasca potentialul site-ului tau sau sa salveze timp, dar, de asemenea, poti risca reputatia site-ului daca lucrurile nu se fac cum trebuie. Asigura-te ca cunosti potentialele avantaje dar si dezavantaje pe care un SEO iresponsabil le poate aduce site-ului tau.
Agentia Limonade oferta servicii precum:
–    revizuirea continutului si structurii site-ului
–    sfaturi tehnice pentru dezvoltarea website-ului: de exemplu: hosting, rediretionare, erori pe pagina, design user-friendly , etcseo
–    dezvoltarea continutului
–    managementul campaniilor de promovare online
–    cautarea cuvintelor cheie
–    training pe SEO
–    expertiza pe diferite zone geografice si piete de interes

Retine faptul ca rezultatele cautarilor Google includ rezultatele cautarilor organice si publicitatea platita ( anunturile prin Google Adwords). O agentie specializata stie cum sa aduca site-ul afacerii tale in primele rezultate din cautarile de pe Google.
Cu cat te decizi mai repede sa faci SEO la site, cu atat mai bine. Rezultatele se vad in timp asa ca e nevoie de rabdare si perseverenta. Un moment potrivit pentru o asemenea decizie ar fi atunci cand te gandesti la un re-design pentru site-ul tau, sau cand planuiesti sa lansezi un site nou. In acest mod, tu si agentia care se ocupa de optimizarea site-ului va puteti asigura ca site-ul este creat pentru a fi usor de indexat. In orice caz, un specialist in SEO si marketing online  poate de asemenea sa imbunatateasca imaginea unui site existent.

Cateva intrebari utile pe care i le poti pune unui specialist SEO inainte de a-i increditanta site-ul :
–    Poti sa imi arati cateva exemple din munca ta de pana acum si sa impartasim cateva povesti de succes?
–    Urmaresti ghidurile de Google Wemasters?
–    Oferi sfaturi sau servicii de online marketing, pentru a-ti completa cautarea organica?
–    Ce fel de rezultate te astepti sa vezi si in cat timp? Cum iti masori succesul?
–    Ce experienta ai in industria in care activez eu?
–    Ce experienta ai in tara sau orasul meu?
–    Ce experienta ai in dezvoltarea site-urilor internationale?
–    Care sunt cele mai importante tehnici SEO pe care le ultilizezi?
–    De cat timp esti acest business?
–    Cum voi putea comunica cu tine? Imi vei impartasi toate schimbarile pe care le vei face site-ului meu si imi vei furniza informatia detaliata cu privire la recomandarile si argumentele din spatele muncii efective?

In timp ce SEO poate furniza clienti din motoarele de cautare, cativa SEO lipsiti de etica au oferit industriei o imagine negative prin eforturile lor agresive de a face marketing si incercarile lor de a manipula motoarele de cautare pe cai incorecte. Practicile care incalca ghidurile de SEO pot afecta prezenta site-urilor pe Google.
Nimeni nu iti poate garanta locul intai pe Google.
Fereste-te de webmasterii  care tinde sa iti garanteze locuri inalte, pretinde “o relatie speciala “ cu Google sau  se prezinta drept o  prioritate pentru Google. Nu exista prioritate pentru Google. De fapt, singura modalitate in care poti prezenta un site direct lui Google este prin pagina ADD URL sau Sitemap si poti face asta singur si fara sa implicit vreun cost.
Fereste-te de companiile care nu vor sa explice clar ce au de gand sa faca.
Cere explicatii daca ceva iti este neclar. Daca SEO-ul creeaza cotinut inselator in numele tau, site-ul poate fi scos din indexul Google-ului. In cele din urma, tu esti cel responsabil de actiunile companiei pe care o angajezi, de accea este cel mai bine sa stii modul in care intentioneaza ei “ sa te ajute “. Daca un webmaster are acces FTP la serverul tau, ar trebui sa fie dispusi sa iti explice toate modificarile pe care ei le fac site-ului tau.

Asadar, nu este usor nici sa faci SEO la site, dar nici sa alegi agentia care sa se ocupe de asta. Fii foarte atent cu cine alegi sa iti optimizezi site-ul pentru motoarele de cautare. SEO bine facut iti va ajuta enorm afacerea online si in timp duce si la reducerea costurilor cu promovarea online.

Daca doresti o discutie aprofundata cu un specialist SEO de la agentia noastra, da-ne un mail pe office@limonade.ro cu domeniul site-ului tau si noi te vom contacta pentru a stabili o intalnire.

Share Button