Ce inseamna campaniile PPC si de ce sunt eficiente

17/03/2016

  PPC este acronimul Pay Per Click si este o metoda eficientă de promovare online.

  Deseori intalnim acest termen alaturi de CPC (Cost Per Click). Este o metoda de publicitate plătita oferită de Google (Adwords) și Facebook (Ads).

  Dacă dorești să aduci trafic relevant și rapid pe site, atunci PPC este cea mai buna soluție. Brand-ul tău se va bucura de aceste campanii pentru ca va deveni mai cunoscut, în plus acest trafic este foarte relevant și șansele de a se transforma în vânzări sunt mari.

  Nu este suficient sa ai cuvinte cheie bine alese. Stabilind corect obiectivele, targetul , anunțurile (text si imagine) vei avea performante mai bune. Optimizarea constanta a campaniei este un alt aspect foarte important. Consultanții Agenției Limonade verifică din trei în trei zile campaniile și fac modificări atunci când este necesar (adaugă/elimina cuvinte cheie, schimba anunțurile etc.).

  Totul este măsurabil. Poți monitoriza numărul de click-uri pentru care ai plătit, care e bugetul și cat de bine a convertit campania.

  Unde apar anunțurile plătite la Google și Facebook?

  În imaginile de mai jos poți observa clar care sunt rezultatele plătite și cele organice.

    google adwords     Facebook Ads

  Ce se întâmpla atunci când oprim campaniile PPC?

  Atunci când campania Adwords a luat sfârșit anunțurile nu mai apar în zona de sus. Si atunci cum procedezi mai departe? Este necesar sa apelezi la serviciul SEO (optimizare pentru motoarele de căutare) care iți asigura o prezenta pe termen lung.

  In cazul întreruperii campaniilor Facebook Ads va exista un declin major a reach-ului (gradul de răspândire) pentru postările tale. Soluția? Conținutul relevant pentru fani. Poate ca deja sunt obosiți de produsele si serviciile pe care compania ta le ofera. Ar trebui sa postezi lucruri interesante, distractive, amuzante prin care sa le atragi atenția. Și poate ca nu știai, dar se pot face postări targetate. Dacă vrei sa faci o postare dedicata femeilor poți selecta ca acea postare sa se afișeze doar lor.

  Campaniile PPC sunt un instrument esențial pentru magazinele online și au un rol bine definit în strategiile de marketing digital , mai ales în sezoanele de vârf.

  Un site optimizat (SEO) va avea costuri per click mai bune decât un site neoptimizat. De aceea, este important sa acorzi atenție și acestui serviciu care aduce rezultate pe termen lung.

  Te putem ajuta cu optimizarea site-ului și crearea unei campanii PPC de succes. Apelează cu încredere la consultanții în marketing ai agenției Limonade!

  Share Button