Noua tendinta in marketing online – promovare pe youtube

03/06/2014

S-a vorbit foarte mult despre importanta continutului de marketing. O noua abordare moderna care vine in ajutorul brandurilor pentru a se face cunoscute este continutul video.

Spoturile publicitare din media traditionala (TV) se intalnesc cu marketingul online prin campanii de promovare pe youtube.  Pentru branding, awareness si informarea publicului anunturile video sunt cele mai potrivite si au avantajul unui pret mult mai redus comparativ cu publicitatea pe TV.

Campania video se realizeaza tot prin intermediul Google Adwords. Daca la Google Search si Google Display vorbeam despre un cost per click, aici vorbim despre cost per view (vizualizare).  Si in acest caz putem targeta publicul foarte bine demografic, geografic, in functie de varsta, continutul vizionat, interese sau contextual.

Pentru o campanie pe youtube exista trei tipuri de formate:

  • In-stream Video – acele mini video-uri care ruleaza inainte de vizionarea unui alt videoclip si pentru care se poate opta “skip ad” dupa 5 secunde;
  • In-Display Video – sunt inserate in partea dreapta si plata se face doar daca cineva alege sa il vizualizeze (da click);
  • In-Search Video – apare ca rezultat in motorul de cautare al Youtube-ului; plata se face daca cineva da click.

Calitatea continutului si a mesajului sunt extrem de importante. Practic, brandurile au la dispozitie (primele) 5 secunde pentru a convinge utilizatorul sa vizioneze spotul.  Ce este si mai interesant: cele 5 secunde sunt gratuite – daca ultilizatorul alege “skip ad” nu va exista niciun cost.

Un alt avantaj major: se poate insera la finalul video-ului link catre website-ul companiei. Acest click nu se plateste!

Dupa cum observi, exista multe motive pentru care sa iti promovezi afacerea  in mediul online.

Fii in tendinte cu o campanie video strategica si apeleaza cu incredere la serviciile agentiei Limonade!  Pasiunea noastra pentru marketing online aduce clienti afacerii tale!

Detalii la telefon 074 092 8125 și contact@limonade.ro

Share Button